Cherbourg - Brest - La Rochelle- Santanter- Coruna - Bayona - Porto Santo - Las Palmas 08-15--10-24

Alltför snart var mina två veckor slut och vi kom sent söndag kväll till Cherbourg varifrån jag skulle försöka ta mig tillbaks hem och till jobbet. Hem kom jag - efter ett antal misslyckade flygförsök - istället med tåg via Hamburg och Köpenhamn. Sverker skulle pröva på att ta sig fram som ensamseglare tills vidare. Som av en händelse låg dock i Cherbourg både Olivia med Mats och Ann från OSK och Sagittarius med Torbjörn och Anita, båda på väg mot Medelhavet. För mig kändes det lugnare att veta att de skulle gå i sällskap och för Sverker blev det ett trevligt och glatt umgänge runt Biscaya och längs Spaniens nordkust. Se Olivias hemsida.

Under vägen anslöt Tobias för en vecka och sedan Bengt för några veckor mellan Coruna och Las Palmas. Ett antal veckor i väntan och med massor av arbete gick dessutom åt för att byta det segeldrev som skadats vid motorhaveriet (Trodde vi, men det visade sig vara konstruktionsfel den här gången också) vid starten. Vädret var för det mesta bra utom under passagen mellan Bayona och Porto Santo då Avatara fick testas till det yttersta i en tvådagars häftig kuling med swell (vågor) på över 8 m. Allt höll dock och fungerade oklanderligt.


Las Palmas:

Bengt hann med planet den 25. Tre veckor i Las Palmas gick fort för Sverker med förberedelser och umgänge på ARC-bryggorna där de första båtarna redan inväntade starten. Somliga bygger om sina båtar, somliga lär sig segla (!) och ytterligare andra passar på att ha bara roligt.

2002-11-15--24

Avresa och avsked från alla hemma också för mig. Lämna jobb och familj för drygt ett halvår känns onekligen märkligt i den mån man hinner känna efter. Allt som skulle handlas och packas och fixas ... kaviar snus livbojar symaskin... Min packning var något otymplig och märklig. Som tur var hade de mesta i klädväg dvs baddräkt och shorts mm följt med båten från början.

Semestervilan får vänta ett tag. Kanske tills vi är ute på havet. Tempot är intensivt just nu. Alla i storfamiljen (vår heter ponton 15) och likadant i alla andra "familjer" rusar fram och tillbaks på bryggor och till mataffärer, nautiska kommer till färdig båt med 5 mans besättning inkl kock och bartender… Här byggs, monteras, fixas säkerhetsutrustning, segel-, el- och
kommunikationsutrustning. På vår brygga har vi hårfrisör, läkare, datatekniker och en massa tusenkonstnärer och tjänster byts och tips vandrar mellan båtarna. Hur gick säkerhetsbesiktningen, vem har ett extra nödljus, var kan man köpa bästa sortens öl, var äter man gott och billigt…

Nästa sida

Föregående sida

Tillbaka