På kvällarna övergår det till mer eller mindre intensivt umgänge i sittbrunnarna ibland långt in på morgontimmarna. Varje timme kommer en lastbil och levererar inköp från varuhusen omkring. Ännu är det mest torr- och vårvaror som lastas av. T ex 250 l vatten i 1-5 l flaskor, 50 l vin, 100 burkar läsk, öl konserver osv. Det är spännande och intressant att se hur man provianterar för 8-10 personer och ett antal veckor till havs.

Aegeas – seglarkompisar från Stockholm är populära – observera tvättmaskin och de har en duktig datatekniker som skeppare.

Även på Avatara lastar och stuvar vi i alla fack och under durkar och i skåp och lådor. Allt i logisk och välplanerad ordning ???. Hoppas vi hittar det vi behöver sen!

Roligt är det i alla fall och oerhört internationellt. Bryggspråket är för det mesta engelska men blandas med tyska franska och spanska ord här och där även mellan oss svenskar och skandinaver. I vår "familj" finns både erfarna charterskeppare, medelålders familjeseglare, unga barnfamiljer, ungdomar och pensionärer. Somliga har sålt allt och planerar för många års segling, andra har tagit sabbatsår som vi eller har charterseglingen som yrke. De flesta lever på en begränsad budget (utom vår engelske lord som säljer ett hus då och då när pengarna sinar..) och båtarna är allt från riktiga lyxbåtar till gamla skorvar och märkliga hembyggen.

Så småningom blev vi och alla andra färdiga med stuvandet och bara det sista färskvarorna inhandlades på marknaden kl 07 på morgonen och stuvades på bästa sätt…

Nästa sida

Föregående sida

Tillbaka